Vullingen

Een Mooie taart is natuurlijk geweldig, maar ondanks dat de taart er fantastisch uitziet

is de binnenkant, de vulling minstens zo belangrijk.

Ik zeg altijd: een taart mag mooi lijken, maar moet minstens zo lekker smaken!

De luchtige cake in combinatie met een heerlijke luchtige vulling en een frisse confituur of vlaai vulling maakt de taart pas echt lekker.

 

Ik maak al mijn vullingen zelf. Ook hierbij komt niets uit pakjes.

Dit heeft als voordeel dat ik de zoetheid van de vulling grotendeels zelf in de hand heb, ik probeer altijd een goed balans te vinden tussen zoet en fris.

De taart wordt 2 of 3 laags afhankelijk van de grote van de taart, gevuld met creme een jam en/of vers fruit in de lagen.

De mogelijkheden hier in zijn oneindig.

20140516_095605-5.jpg

Waarom creme?

taarten als deze zijn erg bewerkelijk en moeten vaak meerdere uren buiten de koeling staan, ivm de op maak./decoratie tijd

Taarten met melkproducten zijn hier niet tegen bestand en zijn gevoelig voor bacterieen.

Een creme kan namelijk goed buiten de koelkast worden bewaard zonder dat dit gevaren oplevert.

Tevens moeten melk producten in de koelkast bewaard worden en kunnen fondant taarten nu eenmaal slecht tegen vocht. Dus de combinatie koelkast en fondant is zo bij zo niet erg praktische, Daarom werk ik alleen met creme's.

 

 Jam/vlaaivulling/vers fruit

Ik maak de creme's dus zelf en deze zijn heerlijk luchtig van smaak.

Naast de creme adviseer ik altijd een heerlijke frisse jam/vers fruit /vlaaivulling of een curd

dit maakt de taart minder zwaar! En de smaak lekker fris, dit combineert geweldig bij de zoete omhulsel van de taart.

 

Dulche de lech

Daarnaast maak ik ook dulche de lech dit is een huisgemaakte caramel, dieheerlijk zacht van smaak is en niet zo zoet is dat de tanden op elkaar vast plakken of de vullingen er spontaan uitspringen ;)

 

Ganache

Verder maak ik goddelijke ganache :p, dit is een heerlijke chocolade stevige chocolade pasta, zowel wit als bruin en kan gebruikt worden om de taart mee af te smeren, dit gebeurt veel bij de bruidstaarten of een heerlijke creme mee maak

 Ik gebruik hier voor de beste kwaliteit chocolade en wel Gallebaut om dat dit de lekkerste chocolade is.

10689499_330692520451015_6346534570559372210_n.jpg

 

keuze A Basisvulling:

Een basis vulling is een heerlijk luchtige Vanille creme met een jam of vlaaivulling naar keuze. Deze is in combinatie met een jam naar keuze.

 

Jam soorten:

Aardbei

Kers,

Aardbei/rabarber (alleen in seizoen)

Abrikozen

4 vruchten,

Frambozen

Bosvruchten

Ananas

 

 

Curds 

lemoncurd heerlijk zacht en fris en zeker niet 

 

keuze B Luxe vulling:

De luxe vulling kan bestaan uit alle smaken creme in combinatie met de jam/curd of vlaaivulling van hier boven al dan niet met vers fruit/chocolade stukjes/ koekkruimels/ ganache of caramel.

De combinaties van de smaken zijn oneindig, alhoewel sommige smaken natuurlijk beter bij elkaar combineren.

Fruitcreme

Aardbei

Lemon/merinque 

Banaan

Framboos

Mango

 

Koekjes crème 

Bastogne

Oreo

Kitkat

Bokkenpootjes

Speculaas

 

Chocoladecreme

Wit

Puur

Melk

Nutella

Toblerone (wit,puur,melk)

Bon bon bloc

After 8 creme

 

Romige creme's

Mokka

Karamel

Pistache

Kokos

Mascarpone

Kaneel

Chantilly (enchanted cream gebruik ik niet in fondant taarten) 

 

Champagne crème 

 

Hoe stel je smaken samen?

Luxe smaken kun je combineren met

Elkaar maar ook met

 Jam: alle gangbare smaken

Vlaaifruit:aardbei/kers/appel

Chocolade stukjes of crunchies 

Koek Crumbs

Nootjes

Dulce de leche

fruit van het seizoen

 

Opmerking 

Vlaai fruit en vers fruit hebben een beperkte houdbaarheid en zal de houdbaarheidstijd van de taart verkorten. 

Fruit dat buiten het seizoen valt is vaak wel verkrijgbaar maar Zeer aan de prijs. 

 

*voor allergieën zijn niet alle smaken geschikt

 

Afsmeren van de taart

Het afsmeren van de taart, de buitenste laag van de taart wordt veel al standaard met de zelfde creme afgesmeerd, in sommige gevallen voor een heel strak en wellicht ook luxere smaak en resultaat kunnen taarten worden afgesmeerd met chocolade ganache, wit of bruin.