Over Mij

Even voorstellen...

 

Hallo, ik ben Gre,

en ik woon samen met mijn gezin in het dorp Ten Boer, vlakbij de stad Groningen (ongeveer 15 minuten rijden).

 

In 2011 raakte ik besmet met een bijzonder virus...

Het TAARTVIRUS! 🎂

 

Koken vond ik altijd al leuk, maar bakken heeft sinds mijn jeugd een speciaal plekje in mijn hart. Ik begon, zoals zovelen, met cakes en koekjes, maar al snel wilde ik méér: experimenteren, proberen, ontdekken.

 

In 2011 maakte ik kennis met het taarten decoreren – en daar werd een nieuwe hobby geboren. Ik ben een thuisbakster met een grote passie voor het creëren van unieke en prachtig versierde taarten.

 

Ik volgde cursussen, dook in boeken, struinde het internet en forums af, en bovenal: ik bakte en oefende eindeloos. Natuurlijk lukte niet alles meteen, maar juist van die mislukkingen heb ik veel geleerd.

 

Omdat ik niet alles zelf kon opeten 😉, begon ik mijn creaties cadeau te doen bij verjaardagen, geboortes en jubilea. De enthousiaste reacties gaven me zoveel energie dat ik besloot me verder te ontwikkelen. Inmiddels heb ik vele workshops en opleidingen gevolgd en ben ik zelfs PME Master geworden – een internationaal erkend diploma in taartdecoratie.

 

 

---

 

Volgde opleidingen & workshops

 

Strakke taarten maken – Juffrouw Taart

 

3D roos en sugar paste – Juffrouw Taart

 

Werken met ganache – Juffrouw Taart

 

3D figuren (beer, konijn) – Petra Arnold

 

Airbrushen – Kim Wiltjer

 

Paastafereel en armatuurtaarten – Wendy Oskam Slagwein

 

Rice Crisps figuren – Wendy

 

Suikerbloemen arrangementen – Arina Sugar Flowers

 

Macarons – Rutger Bakt

 

Dobby figuur maken – Michael Wehrmann

 

PME Professional Diploma’s:

 

Sugar Flowers (2023)

 

Royal Icing & Piping (2024)

 

Fondant (2024)

 

PME Master (2024)

 

 

Masterclass Royal Icing – Kristina Rado (2025)

 

 

 

 

Mooie ervaringen onderweg

 

April 2016: live op RTV Noord tijdens een taartwedstrijd.

 

December 2020: te gast in Doorbakken, het napraatprogramma van Heel Holland Bakt, waar ik mijn “schoonmaakkracht-taart” mocht presenteren.

 

2023: samenwerking met sugar artists wereldwijd voor World Cancer Day Collaboration, gepubliceerd in internationale magazines.

 

April 2025: deelname aan de eerste editie van het Crazy Cake Event → zilver én beste bruidstaart met bloemen.

 

Vandaag de dag

 

Met mijn passie, opgedane kennis en internationale samenwerkingen maak ik taarten en suikerbloemen die soms zó realistisch zijn dat je bijna vergeet dat ze eetbaar zijn.

 

Bakken is voor mij meer dan een hobby: het is een creatieve uitlaatklep, een manier om mensen blij te maken én iets bijzonders neer te zetten bij elk feestelijk moment.