
Decoreren!
De opmaak van de taart.
Taartbekleden met ...
Als de taart is gevuld en is afgesmeerd met een creme en deze voldoende is op gesteven,ga ik deze bekleden. Dit bekleden is een hele dunne laag fondant ca 3 mm.
In de meeste gevallen wordt de taart in een thema naar wens gemaakt.
Hier voor gebruik ik veel al Fondant
het verschil tussen fondant en Marsepein:
Marsepein, veel mensen vinden marsepein nu eenmaal smaakvoller dan Fondant.
Marsepein is een mengsel van amandelen en suiker Niet geschikt voor mensen met noten allergie!!
Ik gebruik hier voor een goede kwaliteit Marsepein die goed te rollen is. Omdat marsepein vrij scheurbaar is werk ik hiermee bijna niet.
Voor boetseren is marsepein mindergeschikt,de vraag naar marsepein is dan ook niet zo groot, omdat dit niet zo verfijnt werkt als fondant,hiervoor gebruik ik altijd:
Fondant, dit gebruik ik het meest, het is lekker dun uit te rollen en laat zich goed om de taart heen werken. Er komt dan ook maar 3mm om de taart geen dus geen dikke kauwgum laag. Het moet lekker zijn. Want je wilt de taart niet een half uur herkauwen 🙈🤣 ook de kwaliteit van fondant draagt daar aan bij.
Fondant is een suikermengsel en dus geschikt voor mensen met allergie en is ideaal voor het kneden van allerlei figuurtjes,
ik gebruik fondant meestal om mijn taart te decoreren en op te maken.
De taart is aan te kleden in elk gewenste kleur, die ik overigens zelf in kleur meng
Sugarpaste
Is een pasta die speciaal is gemaakt voor bloemen of het maken van figuren, daar in heb je bloemenpasta of modeleer pasta. Ook hier in zijn diverse merken en waar in je kunt kijken wat voor jou beste werk.
Decoreren
En dan komt het leukste van de taart,althans voor mij :) het decoreren
Standaard worden de taarten vaak versiert in een thema naar keuze met een naam en leeftijd
met fondant / creme / Royal Icing of /drip/zelf met snoep /sprinkels / chocolade of drank flesjes/bloemen ect.
ROYAL ICING
Icing is eigen lijk niet meer dan een poedersuiker met eiwit en zuur, deze techniek van glazuur wat uithardt en prima te eten is wordt vaak gebruikt als decoratie.
De Royal icing, die ik gebruik is gemaakt zonder vers eiwit, maar in een poedervorm.
Royal icing is een spuit techniek waar mee je prachtige decoratie kan maken maar ook de taarten, cakes of cookies mee kunt decoreren.
Hier voor heb ik mijn diploma behaald en masterclass gevolgt .
3d creaties als diertjes, kroontjes/strikken, roosjes, bekende figuurtjes ect ect....
Maar ook handgemaakte 3d poppen, denk aan bruidjes, bruidegommen, baby's, auto's,dieren ect ect.
Je kunt het niet zo gek te bedenken of het is te maken, met een idee en een beetje van mijn creativiteit, is er iets heel moois te creeeren.
Tevens is er daarnaast een groot scala aan taart toppers te verkrijgen bij diverse taartdecoratie winkels en eetbare prints die ik altijd bestel bij vaste leverancier.
Puzzelplaatje is een handgemaakte plaat: (zie hierboven het konijntje)van allerlei bekende figuurtjes noem het maar je kunt het zo gek niet bedenken of het past wel op de taart. In allerlei kleuren vormen en maten.
De mogelijkheden zijn dus oneindig!



Handgemaakt bloemen van sugarpaste, worden veel voor bruidstaarten gemaakt, vooral rozen zijn favoriet maar met mijn kunsten kan ik gelukkig vele bloemen levensecht na maken om op je taart te laten schitteren
Veelal worden ze niet gegeten maar bewaard als herinnering aan bijzonder dag.
Tevens kan ik de bewerkingen van koudporselein dus ook hiervan kan ik bloemen maken, voordeel is dat dit minder delicaat is.

Bovenstaande taart is gedecoreerd met icing, de items worden gespoten met icing,maar ook schilder technieken en vereist techniek kennis
Waarvoor ik diploma behaalde en masterclass volgde