Hygiene
Ook al ben ik een hobbyiste en thuisbakker,
toch wil ik een opmerking maken betreffende de hygiene.
Want ik besef mij heel goed, dat ik met voedsel bezig ben en dat hygiene in de keuken heel erg belangrijk is.
Ik heb dan ook een aparte ruimte waar ik mijn hobby beoefen en mijn ingredienten bewaar.
Zelf vind ik hygiene erg belangrijk en naar mijn mening begint Hygiene bij jezelf.
Dus ook wanneer ik met voedsel bezig ben.
Dus is het goed te weten, dat voor ik begin:
- Maak ik de werkplek en omgeving altijd schoon!
- Was ik regelmatig mijn handen,
- draag ik geen ringen/armbanden of nagellak en heb ik geen lange nagels
- draag voedsel veilige handschoenen die ik regelmatig ververs
- maak ik gebruik van een schoon keukenschort bij iedere taart
- verder ik houd mijn werkplek netjes,
- ruim afval direkt op
- gebruik ik schone matrialen!
en mogen de andere gezinsleden niet in de buurt van mijn producten en matriaal komen.
Tevens zijn mijn huisdieren niet in de schone ruimte aanwezig op het moment dat ik de taart maak.
- Verder beperk ik het gebruik van rauwe eiwitten in mijn producten, meestal gebruik ik een poeder
of worden eiwitten verhit.
- Verder controleer ik mijn verse scharreleieren altijd op hun versheid.