Vullingen

Een Mooie taart is natuurlijk geweldig, maar ondanks dat de taart er fantastisch uitziet

is de binnenkant, de vulling minstens zo belangrijk.

Ik zeg altijd: een taart mag mooi lijken maar moet minstens zo lekker smaken!

De luchtige cake in combinatie met een heerlijke luchtige vulling en een frisse confituur of vlaai vulling maakt de taart pas echt lekker.

 

Ik maak al mijn vullingen zelf. Ook hierbij komt niets uit pakjes.

Dit heeft als voordeel dat ik de zoetheid van de vulling grotendeels zelf in de hand heb, ik probeer altijd een goed balans te vinden tussen zoet en fris.

De taart wordt 2 of 3 laags afhankelijk van de grote van de taart, gevuld met creme een jam en/of vers fruit in de lagen.

De mogelijkheden hier in zijn oneindig.

20140516_095605-5.jpg

Waarom creme?

taarten als deze zijn erg bewerkelijk en moeten vaak meerdere uren buiten de koeling staan, ivm de op maak.

Taarten met melkproducten zijn hier niet tegen bestand en zijn gevoelig voor bacterieen.

Een creme kan namelijk goed buiten de koelkast worden bewaard zonder dat dit gevaren oplevert.

Tevens moeten melk producten in de koelkast bewaard worden en kunnen fondant taarten nu eenmaal slecht tegen vocht. Dus de combinatie koelkast en fondant is zo bij zo niet erg praktische, Daarom werk ik alleen met creme's.

 

 Jam/vlaaivulling/vers fruit

Ik maak de creme's dus zelf en deze zijn heerlijk luchtig van smaak.

Naast de creme adviseer ik altijd een heerlijke frisse jam/vers fruit /vlaaivulling of een curd

dit maakt de taart minder zwaar! En de smaak lekker fris, dit combineert geweldig bij de zoete omhulsel van de taart.

 

Dulche de lech

Daarnaast maak ik ook dulche de lech dit is een huisgemaakte caramel, die niet zo zoet e is dat de tanden op elkaar vast plakken of de vullingen er spontaan uitspringen ;)

 

Ganache

Verder maak ik goddelijke ganache :p dit is een heerlijke chocolade vulling zowel wit als bruin en kan gebruikt worden om de taart mee af te smeren of de taart te vullen.

 Ik gebruik hier voor de beste kwaliteit chocolade en wel Gallebaut om dat dit de lekkerste chocolade is.

10689499_330692520451015_6346534570559372210_n.jpg

 

keuze A Basisvulling:

Een basis vulling is een heerlijk luchtige Vanille creme met een jam of vlaaivulling naar keuze.

 

Jam soorten:

Aardbei

Kers,

Aardbei/rabarber (alleen in seizoen)

Abrikozen

4 vruchten,

Pruimen,

Frambozen

Bosvruchten

Rozebotel

Gember

Ananas

Sinaasappel

Vijgen

Bramen

 

Curds soorten:

sinaasappelcurd

lemoncurd

 

vlaaivulling soorten:

kersen

appel/rozijn

aardbei

tropisch fruit

 

keuze B Luxe vulling:

De luxe vulling kan bestaan uit alle smaken creme in combinatie met de jam/curd of vlaaivulling van hier boven al dan niet met vers fruit/chocolade stukjes/ koekkruimels/ ganache of caramel.

De combinaties van de smaken zijn oneindig, alhoewel sommige smaken natuurlijk beter bij elkaar combineren.

 

hier een aantal voorbeelden  waarmee u combinaties kan maken:

-aardbeiencreme

-kersencreme

-bananencreme tip heerlijk met dulche de lech

-kokoscreme     tip heerlijk met ananasjam of verse banaan

-walnootcreme  tip heerlijk met huisgemaakte caramel

-mascarpone creme tip heerlijk met verse aardbeien of frambozenjam

-caramelcreme

-passievruchtencreme

-frambozencreme          heerlijk met verse frambozen/jam afgesmeerd witte chocoganach

-citroencreme

-bosvruchtencreme

-bastognecreme                 heerlijk met kersenjam

-oreocreme                           heerlijk met frisse rode jamsoorten

-bokkepootjes creme

-cheesecake creme     bijv: met aardbeien en koekkruimels

-meloencreme                 verse meloen stukjes ( alleen in seizoen)

-pistachecreme

-kaneelcreme

-pepermuntcreme

-pepernotencreme

-aardbei/kiwicreme

-appelcreme

-colacreme

-Mokkacreme

-fudgecreme                       heerlijk met gebakken appeltjes en kaneel

 

 

Chocolade:

-chocolade creme (wit, melk, puur)

-witte chocolade ganache

-pure chocolade ganache

-toblerone creme

-bonbonbloc creme

-after eight creme

-Nutellacreme

-daimcreme

 

creme soorten op basis van alcohol

-advocaatcreme

-rumcreme

-butterscottscreme

-amarettocreme

-khaluacreme

-pinacoladacreme

-brandycreme

-tropical punch creme

-red licoret creme

-licor 43 creme

-mojito creme

-champagnecreme

 

er zijn natuurlijk nog veel meer smaken, mocht de smaak er niet bij staan kan ik altijd kijken of ik hem kan maken.