Vullingen
Een Mooie taart is natuurlijk geweldig, maar ondanks dat de taart er fantastisch uitziet
is de binnenkant, de vulling minstens zo belangrijk.
Ik zeg altijd: een taart mag mooi lijken maar moet minstens zo lekker smaken!
De luchtige cake in combinatie met een heerlijke luchtige vulling en een frisse confituur of vlaai vulling maakt de taart pas echt lekker.
Ik maak al mijn vullingen zelf. Ook hierbij komt niets uit pakjes.
Dit heeft als voordeel dat ik de zoetheid van de vulling grotendeels zelf in de hand heb, ik probeer altijd een goed balans te vinden tussen zoet en fris.
De taart wordt 2 of 3 laags afhankelijk van de grote van de taart, gevuld met creme een jam en/of vers fruit in de lagen.
De mogelijkheden hier in zijn oneindig.
Waarom creme?
taarten als deze zijn erg bewerkelijk en moeten vaak meerdere uren buiten de koeling staan, ivm de op maak.
Taarten met melkproducten zijn hier niet tegen bestand en zijn gevoelig voor bacterieen.
Een creme kan namelijk goed buiten de koelkast worden bewaard zonder dat dit gevaren oplevert.
Tevens moeten melk producten in de koelkast bewaard worden en kunnen fondant taarten nu eenmaal slecht tegen vocht. Dus de combinatie koelkast en fondant is zo bij zo niet erg praktische, Daarom werk ik alleen met creme's.
Jam/vlaaivulling/vers fruit
Ik maak de creme's dus zelf en deze zijn heerlijk luchtig van smaak.
Naast de creme adviseer ik altijd een heerlijke frisse jam/vers fruit /vlaaivulling of een curd
dit maakt de taart minder zwaar! En de smaak lekker fris, dit combineert geweldig bij de zoete omhulsel van de taart.
Dulche de lech
Daarnaast maak ik ook dulche de lech dit is een huisgemaakte caramel, die niet zo zoet e is dat de tanden op elkaar vast plakken of de vullingen er spontaan uitspringen ;)
Ganache
Verder maak ik goddelijke ganache :p dit is een heerlijke chocolade vulling zowel wit als bruin en kan gebruikt worden om de taart mee af te smeren of de taart te vullen.
Ik gebruik hier voor de beste kwaliteit chocolade en wel Gallebaut om dat dit de lekkerste chocolade is.
keuze A Basisvulling:
Een basis vulling is een heerlijk luchtige Vanille creme met een jam of vlaaivulling naar keuze.
Jam soorten:
Aardbei
Kers,
Aardbei/rabarber (alleen in seizoen)
Abrikozen
4 vruchten,
Pruimen,
Frambozen
Bosvruchten
Rozebotel
Gember
Ananas
Sinaasappel
Vijgen
Bramen
Curds soorten:
sinaasappelcurd
lemoncurd
vlaaivulling soorten:
kersen
appel/rozijn
aardbei
tropisch fruit
keuze B Luxe vulling:
De luxe vulling kan bestaan uit alle smaken creme in combinatie met de jam/curd of vlaaivulling van hier boven al dan niet met vers fruit/chocolade stukjes/ koekkruimels/ ganache of caramel.
De combinaties van de smaken zijn oneindig, alhoewel sommige smaken natuurlijk beter bij elkaar combineren.
hier een aantal voorbeelden waarmee u combinaties kan maken:
-aardbeiencreme
-kersencreme
-bananencreme tip heerlijk met dulche de lech
-kokoscreme tip heerlijk met ananasjam of verse banaan
-walnootcreme tip heerlijk met huisgemaakte caramel
-mascarpone creme tip heerlijk met verse aardbeien of frambozenjam
-caramelcreme
-passievruchtencreme
-frambozencreme heerlijk met verse frambozen/jam afgesmeerd witte chocoganach
-citroencreme
-bosvruchtencreme
-bastognecreme heerlijk met kersenjam
-oreocreme heerlijk met frisse rode jamsoorten
-bokkepootjes creme
-cheesecake creme bijv: met aardbeien en koekkruimels
-meloencreme verse meloen stukjes ( alleen in seizoen)
-pistachecreme
-kaneelcreme
-pepermuntcreme
-pepernotencreme
-aardbei/kiwicreme
-appelcreme
-colacreme
-Mokkacreme
-fudgecreme heerlijk met gebakken appeltjes en kaneel
Chocolade:
-chocolade creme (wit, melk, puur)
-witte chocolade ganache
-pure chocolade ganache
-toblerone creme
-bonbonbloc creme
-after eight creme
-Nutellacreme
-daimcreme
creme soorten op basis van alcohol
-advocaatcreme
-rumcreme
-butterscottscreme
-amarettocreme
-khaluacreme
-pinacoladacreme
-brandycreme
-tropical punch creme
-red licoret creme
-licor 43 creme
-mojito creme
-champagnecreme
er zijn natuurlijk nog veel meer smaken, mocht de smaak er niet bij staan kan ik altijd kijken of ik hem kan maken.